Onțanu trebuie să dea socoteală pentru retrocedările din sector de care nu este străin

0 354
646x404Ca urmare a materialelor apărute recent în presă, în care se vorbeşte despre implicarea Primăriei şi a Prefecturii sectorului 2 în cazul retrocedările abuzive de care a beneficiat Gheorghe Stelian, deputatul Dan Cristian Popescu, ales în Colegiul 8 (sector 2, Bucureşti), cere “o anchetă riguroasă din partea organelor abilitate ale statului cu privire la activitatea acestor instituţii”.

Doar un naiv crede că domnul Onţanu, care se află deja la cel de-al 4-lea mandat de primar al sectorului 2, nu ştia valoarea reală a terenurilor retrocedate sau că a semnat cu ochii închişi actele respective.

Vorbim de proprietăţi de milioane de euro, nu de autorizaţia de amplasare a unei băncuţe în parc. Având în vedere că întreaga comisie de la ANRP este cercetată penal în acest moment iar unii membri sunt după gratii, eu aştept reacţia autorităţilor şi vis-a-vis de aleşii locali ai sectorului 2 care şi-au dat girul pe restituirea proprietăţilor.

De asemenea, sunt curios, ca şi locuitorii sectorului 2, ce are de spus domnul primar Onţanu în această chestiune. Momentan, văd că refuză orice fel de dialog atât cu presa, cât și cu simplii cetǎțeni care îi adreseazǎ întrebǎri pe pagina oficialǎ de Facebook. Acest lucru mi se pare pe de o parte o sfidare făţişă la adresa tuturor locuitorilor din sector, indiferent că l-au votat sau nu, iar pe de altă parte, seamănă foarte mult cu politica struţului care îşi bagă capul în pământ în caz de pericol iminent.

Este nedemn ca finalul carierei sale politice şi administrative să-l găsească fugind de răspundere. Terenurile în posesia cărora a intrat Gheorghe Stelian sunt bunuri ale sectorului 2, deci, indirect ale tuturor locuitorilor săi şi nu o moşie privată. Fiecare bucureştean din sectorul 2 merită şi trebuie să ştie ce s-a întâmplat cu aceste terenuri.

În ultimii 20 de ani nu am auzit sau văzut vreun ales local, iar domnul Onţanu nu face excepţie, care să nu se plângă de veniturile mici alocate de la bugetul de stat. De fiecare dată când este sesizată o problema în localitate, toţi ridică din umeri şi dau vina pe Guvern. Genul acesta de abordare retrogradǎ continuă să producă mult rău societăţii prin perpetuarea mentalităţii întinsului mâinii. Ai o problemǎ, întinzi mâna la stat să ţi-o rezolve. Greşit!

Aleşii locali trebuie să fie primii care dau exemplul de bun gospodar, de la ei trebuie să plece stimularea şi implicarea comunităţii în bună administrare a urbei şi nu menţinerea acesteia într-o zona de captivitate, de dependenţă de ajutoarele sociale pentru că, ulterior, comunitatea dependentă să fie utilizată în alegeri drept masă de manevră.

Haideţi să ne uităm puţin şi la capacitatea lor de management, ca să nu spun bune intenţii, cum cheltuie banii primiţi, care le sunt priorităţile, cum fructifică resursele de care dispun, ce proiecte de dezvoltare şi de atragere de investiţii au? Răspunsurile, din păcate, le primim zilele astea tot mai des de la DNA…

Revenind la chestiunea iniţială, cea cu retrocedările din sectorul 2, aştept în continuare o poziţie oficială a primăriei şi a prefecturii, precum şi o anchetă riguroasă din partea organelor abilitate ale statului cu privire la activitatea acestor instituţii.

Sursa: Stiri pe surese

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php