Marşul pentru viaţă 2014

0 424

afis-MPV-2014-Bucuresti-INTERNET

Marşul pentru viaţă este un eveniment anual, iniţiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează în din ce în ce mai multe state din Europa şi America. El este dedicat valorizării şi protejării vieţii copiilor, începând de la concepţie, şi sprijinirii familiei.

În oraşele României, în 22–23 martie, are loc a patra ediţie a Marşului pentru viaţă. Tema din acest an este „Adopţia, o alegere nobilă”. Am ales această temă pentru că vrem să reparăm ceva. Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puţin, iar de al altora chiar deloc.

Adopţia este o soluţie firească pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu îşi pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

În România, din păcate, nu există o cultură a adopţiei. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinţii care îşi lasă copilul să fie adoptat sunt consideraţi nedemni de numele de părinţi. Aceste calificări nu sunt corecte şi ele îngreunează mult încredinţarea spre adopţie, adopţia şi integrarea copilului adoptat.

Dacă în centrul atenţiei se pune interesul copilului, totul se schimbă. Un copil adoptat este un copil binecuvântat, la a cărui viaţă au contribuit două rânduri de părinţi. Părinţii adoptivi sunt de admirat pentru dragostea lor. Părinţi naturali trebuie sprijiniţi în luarea unei decizii deplin responsabile, care să aibă în vedere interesul copilului din toate punctele de vedere. Nu trebuie, în niciun caz, dispreţuiţi pentru că au ales, adesea cu multă durere sufletească, să încredinţeze altcuiva creşterea şi educaţia copilului lor.

În ceea ce priveşte legea românească a adopţiei, ea nu prevede soluţii pentru unele situaţii des întâlnite. De exemplu, este necesară legiferarea începerii demersului de încredinţare spre adopţie încă din perioada sarcinii. Astfel se va reduce abandonul, mortalitatea infantilă şi va creşte numărul de adopţii. România poate şi trebuie să construiască viitorul celor mai vulnerabili copii ai săi prin politici adaptate realităţii şi testate pe plan internaţional.

Dorim să punem aceste gânduri în inimile românilor, iar dacă vom reuşi să transmitem societăţii că ţara noastră are nevoie de o cultură a adopţiei, aceasta o va conduce către o cultură a vieţii. Vă aşteptăm alături de noi la Marşul pentru viaţă, cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România!

Coordonarea naţională a Marşului pentru viaţă şi organizarea lui în Bucureşti sunt asigurate, în acest an, de către organizaţia Studenţi pentru viaţă.

În Bucureşti, Marşul pentru viaţă se va desfăşura pe 22 martie, începând de la ora 14.00, pe traseul Piaţa Unirii (Parc) – Parcul Tineretului, intrarea Şincai. În încheiere, între orele 16.00–18.00, va avea loc în Parcul Tineretului un concert de susţinere la care vor participa Vlad Miriţă, Alexandra Uşurelu, Bogdan Vlădău, Anthony Icuagu (Vocea României), Vlad Stoia (Vocea României), Beatrice Vlădan (Vocea României) şi Ioana Picoş.

Detalii despre programul Marşului pentru viaţă din întreaga ţară se găsesc pe pagina www.marsulpentruviata.roDe Alexandra Nadane – Preşedintele Asociaţiei Studenţi pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php