GENOCID!Lista negativa a bolilor pentru care romanii nu se vor mai putea interna in spitale: hepatite virale, ulcer necomplicat, diabet tip 2, ateroscleroza, diferite cardiopatii, pneumonii virale, etc.

0 527

eugen-nicolaescu-122-cd_d7f9b744e6

Ministerul Sanatatii a publicat patru documente care detaliaza teoretic in ce va consta pachetul de servicii medicale de baza oferit in spital, in policlinici, la medicul de familie si in cadrul asistentei medicale primare. Tot ce inseamna medicina de urgenta va intra in acest pachet de baza. Pachetul de baza va fi gratuit atat pentru cei care-si platesc contributia la stat, cat si pentru cei care nu o platesc. Ministerul Sanatatii a publicat o lista negativa de peste 300 de diagnostice pentru care se solicita spitalelor sa reduca gradual internarile. Printre aceste diagnostice se numara: pneumoniile virale, diabetul de tip 2 necomplicat, ateroscleroza cerebrala, diverse afectiuni cardiace, astmul, ulcerul necomplicat si alte afectiuni gastrice necomplicate, hepatita alcoolica sau osteoartroza.

Cea mai importanta propozitie din documentul publicat de Ministerul Sanatatii si intitulat “Pachet Spital” face referire la faptul ca “in patologia internata in spitalele din Romania sunt in continuare o serie de afectiuni a caror rezolvare poate fi realizata prin alte tipuri de servicii decat internari in sectii de acuti”. Observatia este corecta si destule dintre cazurile internate in spitale, in special in sectiile non-chirurgicale, ar putea fi foarte bine tratate la medicul de familie sau in ambulator, rezultand o economie semnificativa.

Desi in cazul acestui document exprimarea nu este indeajuns de clara, pana la aparitia unor precizari din partea autoritatilor se poate concluziona ca pachetul de baza va cuprinde la nivelul spitalului urmatoarele:

  • spitalizarea de zi, care nu dureaza mai mult de 12 ore si se realizeaza de obicei pentru investigatii/tratamente invazive, cu potential de risc sau care nu pot fi realizate in ambulatoriu din cauza lipsei medicilor sau a aparaturii.  Printre acestea sunt enumerate radioterapia, chimioterapia (dar nu pe o durata mai mare de 6 ore), dializa, terapia complexa pentru pacientii cu afectiuni psihiatrice, interventii chirurgicale care nu necesita o internare mai mare de 12/24 ore;
  • in cazul spitalizarii continue se intelege, din documentul publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii (dar acesta necesita clarificari suplimentare!), ca in pachetul de baza vor fi incluse bolile “pentru care prin serviciile prespitalicesti existente nu se poate realiza rezolvarea cazurilor”. Intelegem din aceasta formulare ca pachetul de baza va include toata gama larga a bolilor care necesita spitalizare. Ministerul Sanatatii este dator sa ofere clarificari suplimentare.

Este apoi enumerata o lista de peste 300 de diagnostice pentru care se solicita spitalelor sa reduca gradual internarile, aceste diagnostice putand fi tratate si in afara spitalului. Multe dintre acestea sunt afectiuni usoare (precum

 documente
(2 Oct 2013) PDF, 514KB

obezitatea datorata excesului caloric, tulburari de adaptare, cefalee, conjunctivita cronica, otite, rinite, hemoroizi etc.) folosite de obicei de spitale pentru a-si mari incasarile de la CNAS.

Printre bolile mai cunoscute trecute pe aceasta aparenta lista negativa se numara:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php