Festival nationalist ANTIROMANESC in Ungaria. Printre participanti si “moldovenistii” basarabeni (FOTO)
Legăturile dintre “patrioţii moldovenişti” din Basarabia şi organizaţiile naţionaliste şovine şi iredentiste din Ungaria, Bulgaria şi Croaţia sunt din ce în ce mai accentuate în ultima vreme. Cel mai recent eveniment care demonstrează această tendinţă de apropiere dintre adepţii formării “Moldovei Mari”, prin ruperea de teritorii din estul României, şi formaţiunile revizioniste din proximitatea ţării noastre, este festivalul identitar “Magyar Sziget” organizat anual de Mişcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate (HVIM) din Ungaria. Festivalul naţionalist, unul din cele mai mari de acest fel din Europa, a inclus concerte, conferinţe, întreceri sportive, proiecţii de film şi dezbateri politice.
La întrunirea de săptămâna trecută din orăşelul Veroce din Ungaria au participat pe lângă delegaţiile din Bulgaria (Mişcarea Naţională Bulgară – VMRO), Croaţia (Partidul Pur al Drepturilor Croaţilor – HCSP), Polonia (Tineretul Polonez – MW), Suedia (Tineretul Nordic – NU), Flandra (Avanpostul – Voorpost), Italia (Forţa Nouă) şi Mişcarea Naţional Democrată (MND), o organizaţie din Basarabia care susţine că moldovenii sunt o naţiune de sine stătătoare, diferită de români, atât etnic cât şi cultural. Deasemenea au fost prezenţi şi membri ai partidului parlamentar Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik).
Ca un fapt inedit, printre organizaţiile cu care radicalii unguri au legături strânse se numără şi Forţa Nouă (FN) din Italia. Practic unele filiale ale FN (mai ales din nord) au legături cu revizioniştii de la HVIM în timp ce altele (mai ales din sud) întreţin relaţii strânse de colaborare cu românii de la Noua Dreaptă.
Caracterul antiromânesc al evenimentului de săptămâna trecută a fost evident prin afişarea mai multor steaguri ale aşa-zisului “Ţinut secuiesc” şi hărţi ale “Ungariei Mari”, dar şi prin participare unor organizaţii ostile României şi care militează deschis pentru dezmembrarea teritorială (bulgarii de la VMRO, moldoveniştii de la MND şi maghiarii de la HVIM şi JOBBIK). Alături de aceştia au participat şi şovinii croaţi de la la HCSP, care se declară inamicii statului sârb. Mai mult, printre formaţiile care au concertat s-a numărat şi Karpathia, care este interzisă în Slovacia tocmai din cauza câtecelor instigatoare. În anii trecuţi, ungurii au concertat de mai multe ori şi în Transilvania, declarând nu o dată că “Aici e Ardealul! România e mai încolo!”.
Într-un comunicat de presă, emis în limba română dar cu numeroase greşeli gramaticale, reprezentanţii Mişcării Naţional-Democrate susţin că “în cadrul festivalului, delegația moldovenească a avut posibilitatea, de a fortifica relaţiile de prietenie mai vechi şi de a pune temelia unor relaţii noi cu organizaţiile naţionaliste din Europa”. “Cabana împodobită cu drapelele Moldovei şi Mişcării Naţional Democrate a devenit un loc preferat pentru dezbateri și reuniuni ale reprezentanţilor diferitor organizaţii naţionaliste din Europa întreagă”, mai arată liderii MND.
Moldovenismul este un concept etno-cultural menit să faciliteze procesul de rusificare al populației române dintre Prut și Nistru pe principiul „Divide et impera” (dezbină și stăpânește). Acest curent susține că moldovenii sunt o etnie separată, diferită de români.
Sursa: FrontPress.ro
Exista tpotdeauna proiecte de dezmembrare a statelor heteroclite sau slabe. Prezent Romania este un stat slab.
Proiectul de dezmembrare prin crearea unei Moldove Mari, cu anexarea Transilvaniei la Ungaria, a Banatului la Serbia si Dobrogei la Uncraina sau Bulgaria este clasic. Un moment propice ar fi fost 1989.Statele recente au nevoie de secole pentru consolidare. Momentan suntem aparatzi de apartenentza la NATO si UE, apartenentz care in revers a sistruge statul roman. Statele natziune, proiect al secolului al XIX-lea sunt considerate caduce. Ca sa aparam ce dupa secole am realizat, Statul Romania, avem nevoie de progres social, si economic economic, cultural, cel politic decurge din primele.