Măgura Codlei „cheleşte“ sub asaltul drujbelor
Şi a venit toamna care-şi pictează copacii în culori, dar la Codlea imaginea Măgurii care a devenit golaşă din cauza tăierilor “selective” în masă , te face să te întrebi dacă nu cumva s-a uitat importanţa pădurii, numită şi “plămânul” planetei, sursă de oxigen, captând emisiile de dioxid de carbon.
Tăierea masivă a copacilor, a hectare întregi de pădure, fără măcar ca un puiet să fie plantat în locul acestora, ar trebui să reprezinte motiv de îngrijorare pentru noi toţi.
Defrişarea continuă la Codlea, drujbele încă se aud în ce a mai rămas din pădure, în situaţia în care gaura în stratul de ozon pune din ce în ce mai multe probleme întregii planete.
Măgura Codlei “cheleşte” pe zi ce trece, cu toate că face parte din Sitului Natura 2000 ROSPA 0037 Dumbravita-Rotbav-Magura Codlei, prin Hotărârea de Guvern nr. 1284 / 2007, acestea devenind arii protejate prin lege. Din cadrul acestei arii, sunt vizate pentru protecţie totală trei parcele de pădure ce totalizează cca. 190 ha, administrate de Ocolul Silvic Codrii Cetăţilor Codlea, proprietar fiind Municipiul Codlea.
Cetăţenii din Codlea au luat atitudine, au făcut demersuri pentru stoparea defrişărilor şi înecetarea transporturilor zilnice a maşinilor încărcate cu buşteni, dar se pare că au rămas doar cu nişte promisiuni în vânt, iar activitatea de tăiere a arborilor continuă nestingherită într-un municipiu european, unde se pare că problemele ecologice sunt prea puţin importante.